🤖 Let op: Dit is een experiment. De teksten op deze website zijn
automatisch gegenereerd door een AI-bot, waardoor ze mogelijk onvolledig
en onbetrouwbaar kunnen zijn.
Over deze website →
Deze aflevering wordt nog samengevat...
Sinds 2019 vergroot China zijn greep op Hongkong steeds verder. Vrijheden die het eiland jarenlang bezat, brokkelen verder af en mensen verlaten massaal het land. China-correspondent Garrie van Pinxteren...
Lees meer →Deze aflevering wordt nog samengevat...
Twintig jaar geleden werd in Atjeh de sharia ingevoerd, als enige provincie van het grootste moslimland ter wereld: Indonesië. De reacties hierop van de inwoners zijn wisselend, ziet correspondent Saskia...
Lees meer →Kunstwerken van Willem van Genk per ongeluk verkocht: juridisch gevecht om teruggave tekeningen
- Kunstwerken van Willem van Genk zijn per ongeluk verkocht door de Stichting Willem van Genk, die juist was opgericht om zijn werk te verwerven en te beheren.
- Een persoon heeft tekeningen van Van Genk niet teruggegeven aan de stichting en beweert dat haar jurist zei dat ze de tekeningen mocht houden.
- Er is betrokkenheid bij fraude met museumjaarkaarten en de persoon heeft toegegeven werken van Van Genk te hebben verkocht om juridische kosten te dekken.
Waarom dit ertoe doet: Dit verhaal werpt veel vragen op en is verbijsterend voor veel mensen. Het gaat over de per ongeluk verkoop van kunstwerken van Willem van Genk, waarbij een persoon weigert de tekeningen terug te geven aan de stichting. Bovendien zijn er beschuldigingen van fraude en het verkopen van werken om juridische kosten te dekken. De voorzitter van de Stichting Willem van Genk zoekt nu juridisch advies om de tekeningen terug te krijgen, wat een belangrijk en complex juridisch gevecht kan worden. Dit nieuws is relevant voor kunstliefhebbers en geïnteresseerden in de kunstwereld, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in juridische kwesties en ethische vraagstukken rondom kunstbeheer en -verkoop.
Lees meer →Deze aflevering wordt nog samengevat...
Door de verwoestende aardbeving in Marokko van vrijdagavond kwamen al duizenden mensen om het leven. Van veel kleine dorpen in het midden van het land is niets meer over, vertelt correspondent Oumaima Abalhaj...
Lees meer →Extinction Rebellion blokkeert A12 als protest tegen fossiele brandstoffen
- Onaangekondigde blokkade van toegangsweg A12 door Extinction Rebellion-activisten
- Politie arresteert veel activisten, terwijl recht op demonstratie in gevaar komt
- Klimaatbeweging groeit uit tot volksbeweging, waarbij Europese samenwerking cruciaal is
Waarom dit ertoe doet: De blokkade van de A12 door Extinction Rebellion-activisten als protest tegen fossiele brandstoffen is een krachtig symbool voor een groter probleem. Het recht op demonstratie staat op het spel nu de gemeente geen kennisgeving heeft ontvangen en de politie hard optreedt. Deze gebeurtenis laat zien hoe de klimaatbeweging aan populariteit wint en uit kan groeien tot een volksbeweging. Het onderstreept tevens de noodzaak van Europese samenwerking bij het aanpakken van het klimaatprobleem.
Lees meer →Deze aflevering wordt nog samengevat...
Jarenlang stond het CDA in het centrum van de macht, maar de partij is in verval. En dat terwijl de christen-democratie springlevend is, laten Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas zien. Politiek redacteur...
Lees meer →Waakzaamheid tegen stemimitatie-oplichting
- Risico's van stemkloningsprogramma's
- Opkomst van deepfake-technologieën
- Bescherming tegen geldtransactie-oplichting
Waarom dit ertoe doet: Stemimitatie-oplichting vormt een toenemende bedreiging in de digitale wereld. Met de opkomst van stemkloningsprogramma's en deepfake-technologieën is het belangrijk om waakzaam te blijven. Deze technologieën brengen risico's met zich mee, zoals het misbruik van stemmen voor financiële oplichting. Bedrijven en burgers moeten zich bewust zijn van de gevaren en zich beschermen tegen geldtransactie-oplichting. Het is cruciaal om kritisch te blijven en nooit zomaar geld over te maken.
Lees meer →