— Snel op de hoogte van de beste podcasts

🤖 Let op: Dit is een experiment. De teksten op deze website zijn automatisch gegenereerd door een AI-bot, waardoor ze mogelijk onvolledig en onbetrouwbaar kunnen zijn.
Over deze website →

Kies je stijl
Waar is Sarah?

#6 - Gift

Waar is Sarah?

Podcast onthult schrijnende verhalen van migranten die de Middellandse Zee oversteken

  • Rob Timmerman, een reddingswerker op zee, zoekt naar een pasgeboren baby genaamd Sarah die in 2016 uit een rubberboot viel.
  • Bizola, een moeder uit Nigeria, deelt haar ervaringen en de moeilijkheden die ze heeft moeten doorstaan tijdens haar gevaarlijke overtocht naar Europa.
  • De podcast benadrukt de noodzaak van een humane en effectieve oplossing voor het probleem van migratie en de vele doden die vallen tijdens de oversteek.

Waarom dit ertoe doet: Deze podcast biedt een indringende blik op de persoonlijke verhalen van migranten die de Middellandse Zee oversteken. Het legt de nadruk op de dringende behoefte aan actie en aandacht voor de gevaarlijke omstandigheden waarin deze mensen zich bevinden, evenals de noodzaak om een humane en effectieve oplossing te vinden voor dit groeiende probleem.

Lees meer →
Waar is Sarah?

#5 - Grip

Waar is Sarah?

Deze aflevering wordt nog samengevat...

Rob moet bijkomen van het nieuws op het immigratiekantoor. Aan boord van het schip destijds was niet één pasgeboren baby maar twee, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Maar geen van beide heet Sarah. Laura merkt...

Lees meer →
Kies je stijl
Waar is Sarah?

#4 - Engelen of zondebokken?

Waar is Sarah?

"Waar is Sarah?": een schrijnend verhaal over migratie, reddingsmissies en Europese verantwoordelijkheid.

  • Druk op diplomatiek niveau en afnemende aandacht voor reddingsmissies
  • Kritiek op Europese migratiedeal en behoefte aan betere regulaties
  • De zoektocht naar de pasgeboren baby Sarah en de vraag waarom de Europese Unie niet reflecteert op hun acties

Waarom dit ertoe doet: Deze podcast werpt een licht op de complexe problemen rondom migratie in Europa, de verantwoordelijkheid van aankomstlanden en de impact van recente wetten en deals op reddingsmissies. Het schrijnende verhaal van Sarah en de zoektocht naar haar benadrukken de menselijke tragedie die vaak gepaard gaat met migratie. Het roept belangrijke vragen op over de rol en acties van de Europese Unie in deze kwestie.

Lees meer →
Kies je stijl
Waar is Sarah?

#3 - Melk en honing

Waar is Sarah?

"Migratie, mensensmokkel en de schrijnende gevolgen: een diepgaande podcast over de harde realiteit op zee"

  • Mensen in afwachting van toestemming om een haven binnen te komen, ervaren zware omstandigheden en uitputting.
  • Het delen van ervaringen op zee en de sterke band die ontstaat, maar ook de abrupte stop van contact na aankomst in Europa.
  • De gevolgen van migratie en mensensmokkel, met criminele netwerken die profiteren van gesloten grenzen en geweld dat alle grenzen te buiten gaat.

Waarom dit ertoe doet: Deze podcast werpt een scherp licht op de realiteit van migratie en mensensmokkel, met aandacht voor de menselijke ervaringen op zee en de schrijnende gevolgen van deze gevaarlijke reizen. Het brengt belangrijke vragen naar voren over de omstandigheden waarin mensen zich bevinden en of ze recht hebben op asiel. Daarnaast wordt de impact van gesloten grenzen tijdens de COVID-19-pandemie belicht, waardoor criminele netwerken groeien en geweld toeneemt. Deze podcast biedt een diepgaande en indringende kijk op een urgent en complex vraagstuk dat de Europese samenleving blijft beïnvloeden.

Lees meer →

← Terug